Vallila-huoneet

Kylpylähotelli Cumulus Resort Aulangon huonevalikoima on täydentynyt tyylikkäillä, menneitä aikoja henkivillä minisviiteillä, jotka on suunniteltu Aulangon pitkiä perinteitä kunnioittaen.

Vallila-sviitit sijaitsevat hotellimme päärakennuksen alkuperäisessä funkis-tyylisessä 7-kerroksessa. Kaikissa sviiteissä on parveke ja näkymät ovat joko Vanajavedelle tai golf-kentälle. Jokaisessa huoneistoissa on erillinen makuuhuone, olohuone ja kaksi kylpyhuonetta. Huoneistot soveltuvat erinomaisesti myös perhekäyttöön.

Huonevarustus

  • minibar
  • kirjoituspöytä
  • taulu-tv
  • kylpyamme

Kaikki Vallila-sviitit on sisustettu hiukan eri tekstiileillä. Osassa on valoisat ja vaaleat tekstiilit sekä osassa tyylikkään tummanpuhuva sisustus.

Huoneistojen sisustuksen on suunnitellut Vallila Interiorin toimitusjohtaja Anne Berner.

Kysyy lisää hotellista puhelimitse puh. 0200 48 116 (0,17 €/puh + 0,75 €/min) tai sähköpostitse aulanko.cumulus@restel.fi.

Cumulus Resort Aulanko - historian siipien havinaa

Vuonna 1938 valmistunut funkkishotelli Cumulus Resort Aulanko on kulttuurihistoriallinen kylpylähotelli Aulangon luonnonpuistossa, golfkenttien äärellä. Viime vuosisadan alun porvariston hillitty juhlacharmi on vähitellen vaihtunut itsestään huolehtiviin kuntolomailijoihin ja svingejään hioviin golfaajiin.

Aulanko on kautta aikain houkutellut vieraakseen liikkumisesta ja luonnosta kiinnostuneita. Hopeapajujen reunustamilta rantateiltä on käyskennelty englantilaisessa puutarhassa risteäville poluille ja alueen puistoihin. Ratsukot olivat tuttu näky Aulangolla jo viime vuosisadan alussa, ja kopse kuuluu edelleenkin. Cumulus Resort Aulangon kupeessa, Vanajaveden laakson kulttuurimaisemassa, sijaitsee Suomen toiseksi vanhin golfkenttä.

Hotellin alueella on tehty suomalaista glamourin sävyttämää elokuvahistoriaa monien vuosien ajan, eikä aina ilman paheellisuutta ja tragiikkaa. Kesällä 1939 lupaava nuori tähti Sirkka Sari menehtyi elokuvan Rikas Tyttö loppukaronkassa kiivettyään hotellin katolle ja pudottuaan savupiipusta.

Useat suomalaiset ohjaajat, kuten Valentin Vaala ja lyhyen uran tehnyt Nyrki Tapiovaara ovat hyödyntäneet hämäläistä hehkeää luontoa. Kulisseissa vilahti myöhemmin jännityselokuvan mestarin Alfred Hitchcockin muhkea profiili. Hän etsi vuosikymmeniä sitten kuvauspaikkoja Lyhty-elokuvaansa Aulangon viettelevästä luonnosta rauniolinnoineen ja näkötorneineen.

Filmimaailman kuuluisuuksien ohella Aulangolla ovat viihtyneet pitkiäkin rupeamia myös monien taidelajien edustajat kuten kirjailijat, muusikot ja taidemaalarit. Jotkut vieraista ovat hakeneet inspiraatiota ravintolan antimista, kuten mm. T. J. A. Heikkilän seikkailuista tunnetuksi tullut kirjailija Simo Penttilä, joka toistuvasti vaati työjuomakseen vettä väkevämpää.

Tarina jatkuu - lue lisää kylpylähotellin historiasta ja tule itse tutustumaan uusiin, upeisiin huoneisiimme.