Historia

Cumulus Resort ennen - ja varsinkin nyt

Suosikkiketju syntyy

Vuonna 1965 avattiin Rantasipi-ketjun (nyk. Cumulus Resort) ensimmäinen hotelli, jonka lomailijat ja erityisesti perheet ottivat pian omakseen. Muutaman vuoden kuluttua avattiin Suomen ensimmäinen kokoushotelli, Rantasipi Joutsenlampi.

Useiden vuosien ajan Rantasipi-ketju tunnettiin suosittuna korpihotelliketjuna, jonka pääasiakasryhmät olivat loma- ja kokousasiakkaat. Vähitellen Rantasipi-hotelleja alkoi nousta myös kaupunkeihin, kunnes 1997 Rantasipi päätettiin palauttaa takaisin juurilleen – eli kauniiseen suomalaiseen maisemaan, lähelle luontoa.

Nykyään Rantasipi-hotellit tunnetaan Cumulus Resort -nimellä. Cumulus Resort -ketjun lomakohteet tarjoavat vierailleen rentouttavan irtioton arjesta. Cumulus Resort -hotelleissa nautit hyvästä palvelusta, ylellisestä hemmottelusta ja hotelliloman helppoudesta – unohtamatta yksilöllisten kohteiden monipuolisia liikunta- ja vapaa-ajanmahdollisuuksia.

Kylpyläkulttuurin alkuvaiheet vievät 1800-luvulle

Kylpyläkulttuuri käynnistyi Ikaalisissa jo vuonna 1884, kun Ikaalisten Kauppalan rantamaisemiin valmistui kylpylaitos ”Eräsen sauna” kauppias G. N. Eräsen rakennuttamana. Vuonna 1911 Eräsen saunaa laajennettiin, ja uusi kaksikerroksinen saunarakennus nimeltään Ikaalisten Kylpylaitos Oy valmistui. Tuolloin lääkäri valvoi toimintaa, kun asiakkaat nauttivat kylvyistä, höyrykaapista tai ottivat hieronnan. Vuonna 1927 tiloja laajennettiin, ja uusi uljas kivirakennus nimeltään Ikaalisten Kylpylä Oy valmistui entisen käytyä toiminnalle ahtaaksi.

Kylpylässä annettiin mm. parantavia savihoitoja, joissa tarvittava savi nostettiin Kyrösjärven pohjasta. Virallinen kylpylätoiminta Ikaalisissa oli alkanut. Heinäkuun 5. päivänä 1965 vietettiin ensimmäisen varsinaisen kylpylän, ”Ikaalisten Kylpylä- ja kuntoutuslaitoksen”, avajaisia. Ensimmäinen vieras uudessa päärakennuksessa oli silloinen pääministeri Johannes Virolainen, jonka ohella ensimmäisen toimintavuoden 1965 aikana kylpylässä vieraili yhteensä noin 8800 kävijää.

Ikaalisten Kylpylä 2010-luvulla

Ikaalisten Kylpylä sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Kyrösjärven rannalla, reilun puolen tunnin matkan päässä Tampereelta pohjoiseen.
Tämä huikean monipuolinen virkistys- ja vapaa-ajankeskus tarjoaa vierailleen poikkeuksellisen laajan valikoiman ohjelma-, viihde- ja wellness-palveluita, jotka saavat vieraan kuin vieraan viihtymään.

Kylpylän toimivat kuntoilu- ja ulkoilumahdollisuudet sekä viihtyisät majoitus- ja ravintolapalvelut tekevät lyhyestäkin kylpylälomasta ison elämyksen. Laajan allas- ja saunaosaston, monenlaisten aktiviteettien sekä hyvinvointi- ja liikuntapalvelujen myötä Ikaalisten Kylpylästä on muotoutunut kokonaisvaltainen wellness-ajattelun keskus. Täällä voit hyödyntää juuri sinulle parhaiten sopivia hemmottelu- ja hyvinvointipalveluja sekä kuntoilu- ja ulkoilumahdollisuuksia.

Kylpylä- ja saunaosastosta nautiskelun jälkeen olet tervetullut nauttimaan kylpylän monipuolisesta ravintolatarjonnasta, josta löytyy herkullisia makuelämyksiä jokaiseen makuun ja tilanteeseen. Ikaalisten Kylpylässä tapaat myös iskelmätaivaan kuumimmat nimet ja halutessasi voit tanssia elävän musiikin tahdissa – vaikka joka ilta. Tule uudistumaan, viihtymään ja virkistymään yksin, kaksin, ystäväporukalla tai koko perheen voimin Suomen tunnetuimpaan ympärivuotiseen viihde- ja matkailukeskukseen!

Teemalomat & lomapaketit

Ikaalisten Kylpylä tekee lomailun helpoksi tarjoamalla asiakkailleen ison valikoiman valmiiksi räätälöityjä lomapaketteja ja sesonkiin sopivia teemalomia. Suunnitteletpa sitten riemukasta perhelomaa lasten kanssa tai kaipaat rauhallisempaa hemmotteluhetkeä kahden kesken, Ikaalisten Kylpylästä löydät sopivan vaihtoehdon juuri sinun toiveittesi mukaan.

Riemuloma lasten ehdoilla

"Hillittömän hauska!" – myös sitä on Ikaalisten Kylpylä, josta jo ensimmäisen vierailun jälkeen tulee monen lapsivieraan suosikkikohde. Vesitropiikin pyörteissä ja villeissä poreissa viihtyvät kaikenikäiset lomalaiset, ja ilo on ylimmillään aamusta iltaan. Olipa kyseessä arki tai pyhä, joulu tai juhannus, Ikaalisten Kylpylään lapsivieraat ovat aina enemmän kuin tervetulleita! Vesileikkien jälkeen aika lentää kuin siivillä lasten omassa leikkihuoneessa, unohtamatta hotellin pihapiirissä sijaitsevaa Ti-Ti Nallen Taloa ja muita lapsiperheen rientoja.

Elämäsi helpoin joulu

Tee tulevasta joulusta elämäsi helpoin – ja anna joulun paras lahja koko perheelle varaamalla helppo joululoma jo nyt! Ikaalisten Kylpylässä voit virittäytyä joulun juhlaan savusaunan lempeissä löylyissä ja herkutella joulun perinneruokia runsaasta pitopöydästä. Nautit rentouttavasta hotelliasumisesta, viihdyttävästä ohjelmatarjonnasta sekä lämminhenkisestä yhdessäolosta ilman stressiä ja kiirettä. Lue tarkemmat tiedot joulupaketin sisällöstä netistä.

Yhtä juhlaa vesipedoille

Ikaalisten vesitropiikissa on ikuinen kesä – vuoden ympäri. Allasosasto tarjoaa monenlaista hauskaa tekemistä kaikenikäisille vesipedoille ja mukavan lämmin ulkoallas houkuttelee talvipakkasillakin. Kylpylän huikea 58-metrinen liukumäki pistää uimareihin vauhtia, ja jännitys laukeaa mukavasti porealtaiden ja hierontapisteiden lempeässä hyväilyssä. Hotellivieraiden käytössä on tavallisten uima-altaiden lisäksi poreallas, vesihieronta- ja porepisteet, vastavirtalaite, vesiliukumäki, vesiputous, lämmin ulkoallas sekä kesäaikaan ulkovesipuisto ja oma uimaranta. Uimisen jälkeen vieraat voivat lämmitellä perinteisessä saunassa, höyrysaunassa, rantasaunassa, Savu- tai Klubisaunassa. Ikaalisissa on mistä valita!

Liikuntalomat täynnä aktiviteetteja

Liikunta- ja urheilumahdollisuudet Ikaalisten Kylpylää ympäröivässä luonnossa ovat monipuoliset niin kesällä kuin talvellakin. Kylpylässä vierailla on mahdollisuus harrastaa monipuolisesti mm. voimistelua, vesiliikuntaa, lentopalloa, sulkapalloa, tennistä, kuntosaliliikuntaa sekä keilailua. Lähiympäristö tarjoaa sekin ison valikoiman tekemistä; ulkona voit mm. lenkkeillä, sauvakävellä, pyöräillä, kalastaa, meloa, soutaa, rullalautailla, rullaluistella, harrastaa frisbee golfia tai perinteistä golfia. Talvella vapaa-aika kuluu rattoisasti vaikkapa hiihdon, kelkkailun, lumikenkäilyn, pulkkailun, moottorikelkkailun tai avantouinnin parissa.

Iloiseen illanviettoon ja tasokkaaseen ruokailuun

Ikaalisten Kylpylä saa tanssikuumeen nousemaan. Maan kuulut tanssi-illat suosittuine iskelmäartisteineen ja liveorkestereineen saavat tanssikengät vauhtiin vuoden jokaisena päivänä – ja tietysti elävän musiikin tahdissa. Hotellin nykyinen päärakennus, 1990 valmistunut Viihdekylpylä Maininki, tarjoaa vierailleen monipuolisen valikoiman ravintoloita jokaisen makuun – ja kaikkiin tilanteisiin.

Ravintola Violetassa tarjoillaan aamiainen sekä buffet-lounas ja -päivällinen. Iltaisin Violetta on suosittu tanssiravintola. Samassa tilassa toimii tasokas Á la Carte -ravintola Charmant. Muita Mainingissa sijaitsevia ravintoloita ovat ravintola Rondo, Café Tosca, Pub Romeo sekä Vesitropiikin Tropical Bar. Oma paikka löytyy niin herkuttelulle, pistäytymiselle kuin illanistumisellekin.

Lisäksi kannattaa tutustua Ikaalisten kaupungin tapahtumatarjontaan, jossa ajankohdasta riippuen tarjolla on mm. teatteria, näyttelyitä, festivaaleja ja monenlaisia kursseja. Ikaalisten alue kylpylöineen on todellinen viihde- ja virkistyskeskus ympäri vuoden.