Aktiviteetteja ja tapahtumia Rovaniemellä

Legendaarinen Cumulus Resort Pohjanhovi ja Joulupukin virallinen kotikaupunki Rovaniemi toivottavat tervetulleeksi

Legendaarinen Cumulus Resort Pohjanhovi on monipuolinen hotelli keskellä Rovaniemeä, aivan Napapiirin tuntumassa, runsaiden aktiviteettien ja nähtävyyksien keskellä. Nauti luonnon rauhasta ja vaellusreiteistä erämaanomaisessa Ounasvaarassa, aivan lähellä keskustaa mutta silti luonnon helmassa. Näe jääkarhuja ja poroja Ranuan eläinpuistossa, tapaa joulupukki Joulupukin Pajakylässä, seikkaile Santa Parkissa, koe, näe ja opi Arktikumissa - lista on loputon. Kalasta, kokeile huskysafaria tai pilkkimistä tai muita safariyrittäjien monipuolisia ohjelmia. Viihtyisien ravintoloidemme makunautintoja ja kaupungin parasta yöelämää unohtamatta!

VisitRovaniemen sivuilta löytyy runsaasti lisätietoa kaupungin aktiviteeteista ja tapahtumista.

Tanssi-illat ja tähtiesiintyjät Ravintola Pohjanhovissa

Cumulus Resort Pohjanhovi -hotellin viihtyisä seurustelu- ja ruokaravintola toimii myös tanssiravintolana ja se on avoinna esiintyjäiltoina perjantaista lauantaihin klo 18.00–02.00. Sisäänpääsy tanssiravintolaan ja ravintola Lifeen sisältyy hotelliasukkaiden huonehintaan. Katso esiintyjät Ravintola Pohjanhovissa.

Joulupukin Pajakylä

Täällä voit tavata Joulupikin vuoden jokaisena päivänä! Ylitä maaginen Napapiiri tai lähetä ystävällesi postia Napapiirin erikoisleimalla. Alueella on myös lukuisia lahjatavarakauppoja, ravintoloita ja kahviloita. Joulupukin Pajakylä sijaitsee Napapiirillä 8 km Rovaniemeltä pohjoiseen päin. Sen tunnistaa helposti hienoista tornitaloista ja komeasta portista, jonka alta E75 -tie kulkee.

Tiedekeskus Pilke

Tiedekeskus Pilke on ympärivuotinen mielenkiintoinen käyntikohde. Tiedekeskus Pilke kertoo pohjoisista metsistä ja siitä, miten monilla tavoilla olemme yhteydessä metsään ja sen tuotteisiin joka päivä. Puurakenteisessa Pilke-talossa sijaitseva tiedekeskus on elämyksellinen ja vuorovaikutteinen käyntikohde kaikenikäisille. 

Kulttuuritalo Korundi

Kulttuuritalo Korundin toiminnan ytimen muodostaa kaksi kansallisesti merkittävää ja kansainvälisesti kiinnostavaa taideorganisaatiota: Lapin kamariorkesteri ja Rovaniemen taidemuseo. Taidemuseon vaihtuvat näyttelyt kertovat monipuolisesti kuvataiteen koko kentästä myös kansainvälisesti. Euroopan Unionin pohjoisimpana aluetaidemuseona Rovaniemen taidemuseon näyttelytoiminnan keskeinen teema on pohjoisuus ja arktiset alueet. 

Arktikum

Arktikum kertoo tarinaa pohjoisesta ja tietoa arktisuudesta. Talossa sijaitsee Lapin maakuntamuseo ja Arktinen keskus. Arkikumin näyttelyt antavat kattavan leikkauksen Lapin historiasta ja kulttuurista sekä Arktisesta tiedosta.

Ranua Zoo

Ranua Zoo on Lapin arktinen eläinpuisto, jossa on noin 50 villieläinlajia ja 200 eläinyksilöä. Kesällä alueella toimii myös kotieläinpuisto. Täältä löydät iloista toimintaa koko päiväksi. Eläinpuisto sijaitsee aivan kantatie 78 varrella noin 80 km ja tunnin ajomatkan  päässä Rovaniemeltä.

Rovaniemen Teatteri

Rovaniemen Teatteri on Suomen pohjoisin ammattiteatteri ja se tarjoaa laajan valikoiman esityksiä erikoisuutenaan paikallisuus. Katsojilla on vuosittain valittavanaan reilut 200 näytöstä lasten- ja musiikkiteatteria, klassikoita ja uutuuksia, komediaa ja draamaa. Monet niistä pohjautuvat lappilaisten kirjailijoiden teoksiin tai alueellisiin aiheisiin.

Konttisen Kesäteatteri

Kesäteatterin esitykset päivittyvät lähempänä kautta.