Aktiviteetteja ja tapahtumia Rovaniemellä

Ympärivuotinen matkailukaupunki, Rovaniemi 

Rovaniemi on joulupukin virallinen kotikaupunki. Matkailijat ympäri maailmaa tulevat tapaamaan kyseistä herraa. Joulupukkia voit käydä tapaamassa Joulupukin pajakylässä. Rovaniemellä riittää myös muuta nähtävää ympäri vuoden. Talvella matkailijat tulevat tietenkin valkoiseen napapiirin kaupunkiin. Rovaniemellä pääset tutustumaan pohjoisen napapiirin luontoon erilaisilla safareilla. Kesäaikaan suosittuja ovat vaellukset ja talvella koiravaljakot tai moottorikelkkasafarit vievät vierailijat mukanaan. Kaupunki sijaitsee Ounasvaaran läheisyydessä ja talvella Ounasvaaran hiihtokeskus on suosittu paikka harrastaa talviurheilulajeja.

Lisätietoja aktiviteeteista löydät VisitRovaniemen sivuilta.

Joulupukin Pajakylä

Täällä voit tavata Joulupukin vuoden jokaisena päivänä! Ylitä maaginen Napapiiri tai lähetä ystävällesi postia Napapiirin erikoisleimalla. Alueella on myös lukuisia lahjatavarakauppoja, ravintoloita ja kahviloita. Joulupukin Pajakylä sijaitsee Napapiirillä 8 km Rovaniemeltä pohjoiseen päin. Sen tunnistaa helposti hienoista tornitaloista ja komeasta portista, jonka alta E75 -tie kulkee.

Rovaniemen Teatteri

Rovaniemen Teatteri on Suomen pohjoisin ammattiteatteri ja se tarjoaa laajan valikoiman esityksiä erikoisuutenaan paikallisuus. Katsojilla on vuosittain valittavanaan reilut 200 näytöstä lasten- ja musiikkiteatteria, klassikoita ja uutuuksia, komediaa ja draamaa. Monet niistä pohjautuvat lappilaisten kirjailijoiden teoksiin tai alueellisiin aiheisiin.

Katso myös Konttisen Kesäteatterin tarjonta.

Arktikum
Pohjoisranta 4, 96200 Rovaniemi
puh. 016 322 3260
www.arktikum.fi

Arktikum kertoo tarinaa pohjoisesta ja tietoa arktisuudesta. Talossa sijaitsee Lapin maakuntamuseo ja Arktinen keskus. Arkikumin näyttelyt antavat kattavan leikkauksen Lapin historiasta ja kulttuurista sekä Arktisesta tiedosta.

Ranua Zoo
Rovaniementie 29, 97700 Ranua
puh. 016 355 1921
www.ranuazoo.com

Ranua Zoo on Lapin arktinen eläinpuisto, jossa on noin 50 villieläinlajia ja 200 eläinyksilöä. Kesällä alueella toimii myös kotieläinpuisto. Täältä löydät iloista toimintaa koko päiväksi. Eläinpuisto sijaitsee aivan kantatie 78 varrella noin 80 km ja tunnin ajomatkan päässä Rovaniemeltä.